Megmaradónak tervezett fák mégsem maradnak meg Sóstón

Éppen a mai nap helyezték ki a városban a helyi adófizetők pénzén beindított fideszes kampányplakátokat. Az egyik a sóstói szökőkútról szól, ami ellen a helyi Momentum tiltakozott, legfőképpen a természetromboló hatása miatt.

A beruházás lezárult, a beígért, megmaradónak tervezett fák közül is sok áldozatul eset. Az alábbi képekhez a szöveget nem én írtam, a kivitelezés során készült jegyzőkönyvből gyűjtöttem ki. Szó szerinti idézetek! A fák egy része így járt:

  

fofa.jpg

  • "A talaj elvétele a fa stabilitását rontja, az árnyékhatás miatt beszorult koronájának nagy része nem hajtott ki, így a kiszáradás határán lévő fa kivágandó."
  • "Kiszádás (sic!) határán álló erdeifenyő. Száradaási (sic!) folyamata több éve tartó folyamat."
  • "Nagyon beteg pusztaszil előrehaladott kohadási (sic!) folyamatokkal, farontó rovar károsítással, ezért kivágandó."
  • "Közbezárt koronájánával (sic!) a környező fák koronája alászorulva a Fehér akácfa kiszáradt, ezért kivágandó."
  • "A kivitelezés folyamán károsult fa vastag támasztó gyökerének felszakítása által, ezzel fenntarthatósága már nincs meg, ezért kivágandó."
  • "A projekt területhez tartozó, de munkakerítésen kívüli részen szintén a múlt örökségeként lecsonkolt, kiszáradt akácfák szintén eltávolítandók, a velük egy területen felnövekedett bálványfákkal együtt."

fa2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr2417314288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Nyíregyházi Kisbíró

A Momentum Mozgalom Nyíregyházi Helyi Szervezetének információs oldala. Elérhetőségünk: nyiregyhaza@momentum.hu illetve facebook.com/momentum.szszbm

Reklám

Hírek máshonnan

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása