Nyíregyháza Csaló köz

smggy.png

A Nyíregyházi Törvényszék múlt héten tárgyalta Seres Mária és Stekler Ottó különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette vádjával indult ügyét.

A vádirat szerint I.rendű Seres Mária. vádlott és II.rendű Stekler Ottó. vádlott házastársak, akik 1995-ben illetve 2009-ben két különböző pártot alapítottak, amiknek képviseletét a vádlottak látták el. 2013-ban a vádlottak közösen egy harmadik pártot is létrehoztak, de ennek képviseletére egy ismerősüket kérték fel, ők ebben tagként vagy tisztviselőként nem vettek részt. A 2014. évi országgyűlési választások kapcsán az ismerősük által képviselt párt 298 500 000 forint állami támogatásra lett jogosult, amit meg is kaptak a párt bankszámlájára. Ezt a pénzt kampányköltségek finanszírozására fordíthatták. Ebből az összegből a vádlottak 128 012 400 forintot, illetve 76 360 680 forintot átutaltak az általuk vezetett pártok bankszámlájára, majd azok nagy részét készpénzben felvették, illetve I.r. vádlott egy budapesti ingatlant is vásárolt belőle. Az ügyészség szerint a vádlottak a kampánytevékenységre ténylegesen csak 10.094.354 forintot költöttek, a többit eltulajdonították illetve nem a kampánnyal kapcsolatos kiadásaikra fordították. Cselekményükkel a vádlottak 117 918 046 forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek, mely nem térült meg.

Dr. Gődény György 153 millió forint adófizetői forinttal nem számolt még el a 2018-as választások óta. Ennek ellenére új pártot hozhatott létre. Várjuk a fejleményeket ezzel az üggyel kapcsolatban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr8616789260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Nyíregyházi Kisbíró

A Momentum Mozgalom Nyíregyházi Helyi Szervezetének információs oldala. Elérhetőségünk: nyiregyhaza@momentum.hu illetve facebook.com/momentum.szszbm

Reklám

Hírek máshonnan

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása