Elhervadt a Hóvirág?

Az energiaválság Nyíregyházát is elérte. Erre való hivatkozással több intézmény is bezárt. Az október 27-i közgyűlésen a fideszes többség támogatta azt az előterjesztést, amiben a Hóvirág bölcsőde kis lakóit átrakják más bölcsődékbe.

Még ezen a napon megjelent egy polgármesteri interjú, amiben azt állítja, hogy nem az energiahiány az oka, hanem az, hogy nincs elég gyerek.

Az alábbi kép az előterjesztésből van, melyen jól látszik, a Hóvirág bölcsődében a nyitás dátuma nincs feltüntetve.

Hóvirág bölcsőde Nyíregyháza

Egy hét múlva részt vettünk Póka Imre képviselőtársammal a bölcsődében szülői értekezleten. Itt dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója tájékoztatta a szülőket. Ezt megelőzően telefonon érdeklődtem a részletekről Tóthné Csatlós Ildikótól, a városháza Szociális és köznevelési osztályvezetőtől. Megtudtam, hogy a Hóvirág bölcsőde teljesen feltöltött, igazából máshol nincsen gyerek. Azokban, ahová át szeretnék irányítani a Hóvirág kis lakóit. A bölcsit tavasszal sem nyitják meg és 2023. szeptemberében is csak akkor, ha a többi bölcsődében lévő 79 fő hiányt sikerül feltölteni. Ezt a szülői értekezleten elmondtam a szülőknek is.

A szülői felháborodást nehéz szavakban leírni. A sajtóhoz fordultunk, az alábbi megjelenések születtek:

 

A szülők aláírásokat gyűjtöttek, melyeket bevittek a városházára. Ott az alpolgármester és a Szociális és köznevelési osztály vezetője fogadta őket. Jelen volt még a dr. Nagy Erzsébet is, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatónője is.

A városházi döntés visszavonásáért előterjesztést adtam be, amit akkor még a november 24-re tervezett közgyűlésen tárgyaltunk volna. A közgyűlést egy héttel elhalasztották december 1-re, így a javaslatom, ami szerint a december 1-i bezárást vonjuk vissza, technikai akadályokba is ütközne. Ugyanis aznap vonnánk vissza, amikor már bezárt.

November 29-én a Szociális bizottságban közel egy órán át tárgyaltuk(jegyzőkönyv külön bejegyzésben) az előterjesztésemet.

Október 26-án közbeszerzési kiírás jelent meg, amiben 600 millió forintért egy 400 nm-es bölcsődét újítunk fel a Honvéd utcán, bölcsődei férőhelyek növelése céljából. Ennek a kiírásnak a beadási határidejét három alkalommal módosították.

December 21-én a város tulajdonában lévő NyírVV Kollégium utcai bölcsőde építésére szán 220 millió forintot, a közbeszerzést ekkor írták ki.

Összefoglalva: energiaárakra, majd gyerekhiányra hivatkozva bezárják a Hóvirág bölcsődét, majd 820 millió forintból két bölcsődét épít a város.

Videón a polgármester mondatai és a közgyűlésen történő hozzászólásom:

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr4017992748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Nyíregyházi Kisbíró

A Momentum Mozgalom Nyíregyházi Helyi Szervezetének információs oldala. Elérhetőségünk: nyiregyhaza@momentum.hu illetve facebook.com/momentum.szszbm

Reklám

Hírek máshonnan

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása