Közgyűlési Napló - 2022.01.27

Az év első közgyűlése az egyik fontos napirenddel, a költségvetéssel.

1./ Tájékoztató a két közgyűlés között történt eseményekről (szóban)

 Babosi GyörgySok választó keresett meg bennünket, hogy a tavaly karácsonyi csomagok kiosztása nem történt mindig az elvárások szerint. 31 millió forintért kézbesítette a Jeges Klíma Kft, ami egy gáz-víz szereléssel foglalkozó cég egy alkalmazottal. Az idősek ilyenkor otthon ülnek, várják a csomagot és sok esetben csak egy papírt kaptak, ami szerint két alkalommal is próbálták a kiszállítást sikertelenül. A hiba csak az volt, novemberben már decemberi dátummal hordták ki ezeket a papírokat. Jászai Menyhért alpolgármester elmondása szerint a csomagoknak csak a 7%-át kellett a városházán átvenni (ez 1 270 forintos kiszállítási díjjal számolva 2,4 millió könnyű pénz a kiszállítónak).

Másik kérdésem arra irányult, hogy a "Közösen a kiútért" és a "Szociális városrehabilitáció Nyíregyháza szegregált területein" című projekttel kapcsolatban érkezett-e a városházára megkeresés az Európai Bizottságtól, vagy bármilyen EU-s intézménytől. A jegyzőkönyvezett válasz az volt, hogy nem.

Erre azért volt szükség, mert jöttek hírek a pályázatokkal kapcsolatban és minden részletre kiterjedően tisztán szeretnénk látni.

 

2./ Előterjesztés Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata egyes saját bevételei és adósságot keletkeztető ügyeleteiből eredő fizetési kötelezettségei várható összegének megállapítására 2023-2024-2025. évekre (az előterjesztéshez a könyvvizsgálói vélemény feltöltésre került)
MEGTEKINTÉS (573 KB)
 Az előterjesztés illetően tartózkodtunk.
3./ Előterjesztés Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2022. évi költségvetéséről és a költségvetés vitelének szabályairól szóló rendelet megalkotására (az előterjesztéshez a könyvvizsgálói jelentés, és a kamarai vélemény feltöltésre került)
MEGTEKINTÉS (2.13 MB)

 Ismét az építményadót feszegettem. Érdekelt, mi alapján számolták ki az ez évre tervezett építményadó bevételt. Van-e képlet, pontos algoritmus, tudjuk-e a megadóztatott építmények összterületét. Sajnos csak az újabb építmények területéről van információja a városházának. Ennek tükrében érdekes az a kijelentés, hogy kiszámolták, a területalapú adóztatás a városnak nem jó. Az ügy itt nem ér véget, a következő hónapokban folytatom.

4./ Előterjesztés a 2022. évi idegenforgalmi és városmarketing szempontból jelentős nagyrendezvények támogatására és tartalmi elemeire
>MEGTEKINTÉS (419 KB)
 Ezzel kapcsolatban egy kérésem volt, Krúdy városában és a tirpák ősök miatt is ne menjünk egy színvonal alá, Fásy Ádám, a Nemzet Csókája és cincogó kislánya itt ne legyen fellépő. A kiforgatott szavaim ellenére nem listázok senkit, de Fásy Ádám teljesítménye nem éri el azt a szintet, ami méltó lenne egy nyíregyházi nagyrendezvényhez.

 

 
5./ Előterjesztés az Agrárminisztérium által 2022. évre meghirdetett, „a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, a megőrzésének és gondozásának támogatásra” című pályázati kiírásra benyújtani tervezett pályázati program elfogadására
>MEGTEKINTÉS (266 KB)
Elfogadtuk.
6./ Előterjesztés a NYÍRVV Nonprofit Kft-vel kötendő 2022. évi éves közszolgáltatási szerződés jóváhagyására
MEGTEKINTÉS (1.49 MB)

A közvilágítást a beépített lámpák teljesítménye és az éves égésidők szorzata alapján fizetjük. Tehát nem ma tényleges fogyasztás alapján. Első körben arról győztek meg, hogy kb. 400 mérőhely kellene és nekünk így jelenleg jobban megéri. Majd kiderül.

 

7./ Előterjesztés a Nyíregyháza, Déli Ipari Park fejlesztési területén lévő állami tulajdonú ingatlanok térítésmentes tulajdonba vételére
MEGTEKINTÉS (396 KB)

Elfogadtuk.

 

8./ Előterjesztés az ÉFOÉSZ Szabolcs- Szatmár - Bereg Megyei Egyesületével kötött szerződések meghosszabbítására
MEGTEKINTÉS (582 KB)

Elfogadtuk.

 

9./ Előterjesztés a közétkeztetési feladatokhoz kapcsolódó nyersanyagnorma és térítési díjak meghatározásáról szóló 103/2021.(VI.24.) számú határozat módosítására (az előterjesztésben módosítás történt)
MEGTEKINTÉS (157 KB)
Megszavaztuk.

 

10./ Előterjesztés Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nyíregyházi Egyházmegye között létrejött támogatási szerződés és haszonkölcsön szerződés módosításának jóváhagyására
MEGTEKINTÉS (594 KB)

Annyi kérdésem volt, hogy a Sója Miklós általános iskola végzősei közül hányan tanultak tovább. Az iskola elmondása szerint 18% gimnáziumban, 38% szakközépben és 56% szakiskolába jár. Ez fontos mutató, mert ha már az általános iskolai integráció itt csorbát szenved, akkor legalább a középiskola adjon lehetőséget cigány fiataljainknak.

 

 

11./ Előterjesztés a Nyírtura Község Önkormányzatával kötött család- és gyermekjóléti szolgáltatás biztosítására szóló ellátási szerződés megszüntetésének jóváhagyására, valamint a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ alapító okiratának és Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására (az előterjesztésben módosítás történt)
MEGTEKINTÉS (3.29 MB)
Megszavaztuk.

 

12./ Előterjesztés Nyíregyháza Megyei Jogú Város területén lévő állami fenntartású általános iskolák felvételi körzetének meghatározására vonatkozó tervezet véleményezésére (az előterjesztésben módosítás történt)
MEGTEKINTÉS (2.70 MB)
Megszavaztuk.

 

13./ Előterjesztés a házszám megállapításáról és a házszám- és utcanévtáblák elhelyezésének rendjéről szóló 18/2007.(V.22) önkormányzati rendelet módosítására
MEGTEKINTÉS (380 KB)
Megszavaztuk.

 

14./ Előterjesztés a polgármester illetményének és költségtérítésének, valamint az alpolgármesterek illetményének, illetve tiszteletdíjának és költségtérítésének megállapítására
MEGTEKINTÉS (268 KB)
Nem szavaztuk meg.

 

15./ Előterjesztés Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Közbeszerzési Szabályzatáról szóló 368/2016.(XII.29.) számú közgyűlési határozat módosítására
MEGTEKINTÉS (2.08 MB)

Megszavaztuk.

 

 kn.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr4416859818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Nyíregyházi Kisbíró

A Momentum Mozgalom Nyíregyházi Helyi Szervezetének információs oldala. Elérhetőségünk: nyiregyhaza@momentum.hu illetve facebook.com/momentum.szszbm

Reklám

Hírek máshonnan

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása