Vásárosnamény harmadik felvonás

 Az augusztus közepén tartott és országos politikusokat is felvonultató vásárosnaményi tüntetés egyelőre nem érte el a célját.

 

A polgármester még a COVID-19 járvány végén ígérte, hogy az áprilisban bezárt 5 fekvőbeteg osztályból három hamarosan újraindul. Tette ezt azután, hogy Dr. Adorján Gusztávval, a kórház holding főigazgatójával egyeztetett. A vásárosnaményi lakosok joggal várják el, hogy mind az öt osztály újrainduljon. A gyerek és a rehabilitációs osztályt nem tervezték megnyitni a kórház holding által kiadott nyilatkozat alapján. Július végén Vásárosnamény polgármestere a város lakosságával volt egy véleményen, támogatta az első megmozdulást augusztus 1-jén, sőt személyesen is ott volt, bár beszédet nem mondott. A kórház újranyitásáért 1500 aláírás is összegyűlt, annak ellenére, hogy sokakat megfenyegettek, hogy az állásukba kerülhet az aláírás.

Ezen a tüntenésen augusztus 10-ig adtak a tüntetők haladékot mind az öt osztály megnyitására. Ez nem történt meg, ezért tartották meg a hónap közepén a következő tüntetést. Ezen mi is részt vettünk, a beszédek felvételei megtekinthetők itt. A kórház ügye az egyik Kormányinfón is szóba jött, de sajnos semmit nem tudott róla Gulyás Gergely kormánytag.

A város polgármesterének legutolsó nyilatkozata az ügyben az volt, hogy szeptember 1-jén nyit minden osztály. Nem nyitott. A gyerek és a rehabilitációs osztály továbbra is zárva van. A polgármester, gondolom felsőbb utasításra ismét nem mondott igazat. A vásárosnaményi kórházért kiálló dr. Sápi Mónika nem áll itt meg, megy tovább, amíg mind az öt osztály ki nem nyit.vnk.jpg

Fotó: Alfahír

Mivel indokolják, hogy nem nyitnak ki? Nincs elegendő orvos, aki működtetni tudná az osztályokat. A probléma megoldására nem tudjuk, tettek-e lépéseket. A napokban, hetekben kiderül a vásárosnaményi kórház további sorsa. Mi beszámolunk róla, ott vagyunk, figyelünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr7216390378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Nyíregyházi Kisbíró

A Momentum Mozgalom Nyíregyházi Helyi Szervezetének információs oldala. Elérhetőségünk: nyiregyhaza@momentum.hu illetve facebook.com/momentum.szszbm

Reklám

Hírek máshonnan

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása