Tüntetés a vásárosnaményi kórházért

 Immáron második alkalommal gyűlt össze több száz ember Vásárosnaményban, hogy a helyi kórház megmaradásáért tüntessen. Dr. Sápi Mónika kezdeményező és főszervező vezetésével.

117714289_2594407080809432_8983261406690051883_n.jpg

Nem 133, hanem több száz bátor ember állt ki a kórházért, akik az ország leginkább magára hagyott részén, a Beregben élnek. Igen, a Bereget magára hagyta a kormány dr. Tilki Attila helyi fideszes országgyűlési képviselővel az élen. A saját jólétén és pártja érdekein túlmenően semmit nem tett. Sakkban tartja a helyi polgármestereket, fideszes helytartóként, 21. századi Döbrögiként funkcionál.

A nagyberuházások elkerülik a térséget, annyira, hogy a NER oligarcháit sem sikerült idecsábítania. Ez sok mindent elmond. A kórház legfőbb irányítása évek óta Nyíregyházán van, ott dől el a sorsa. Vásárosnamény fideszes polgármestere, Filep Sándor elmondása szerint többször egyeztetett Dr. Adorján Gusztáv főigazgatóval és ígéretet kapott arra, hogy szeptember 1-én újraindul minden fekvőbeteg osztály. A vásárosnaményiak addig is joggal érezhetik, hogy a vezetés el szeretné sorvasztani a kórházukat és szakrendelőként hagynák működni. Filep Sándor polgármester mérges, ingerült, sajtón keresztül üzenget a városlakóknak. Pedig itt nem kisebb dologról van szó, mint az általa vezetett város 140 ágyas kórházáról. Kinek a pártján áll Filep Sándor? Kiszolgálja-e a fideszes érdekeket azzal, hogy elfogadható alternatíva helyett engedi elsorvasztani a kórházat, vagy addig nem engedi szakrendelővé minősíteni, amíg egy fekvőbeteg ellátáshoz fél napot és 30-100 km-t kell utaznia egy bereginek? Milyen érzés lehet egy szülőnek, hogy gyerekét 30-50 km-re ápolják, a csapnivaló tömegközlekedés miatt örül, ha naponta egyszer bejut hozzá? Ez csak egy példa a sok közül, ami miatt megengedhetetlen, hogy a fekvőbeteg ellátás a jelenlegi körülmények között megszűnjön.

Az összes ellenzéki pártból jöttek politikusok pénteken és tartottak beszédet. Rájuk szükség van, nyilvánosságot tudnak adni a problémának, a nyilvánosság ereje pedig sokszor átsegíti a holtponton az ügyet. Itt most ebben bízhatunk. Hallott erről az ország, hall erről a parlament, Kásler Miklós és talán a gazdája is. Az igazi megoldás viszont a beregi emberek kezében van. Ne féljenek hallatni a hangjukat, demonstráljanak, tiltakozzanak, kérdezzenek, beszélgessenek! Jogukban áll tudni minden, életüket érintő kérdésről, az ezekre adott válaszokról és jogukban áll kezükbe venni a saját sorsukat.

A beregi emberek önfeláldozásának köszönhető, hogy két évtizede a Tisza nem öntötte el a fél Alföldet, Szolnokot, Szegedet. Az akkori áldozatukat ne felejtsük el és védjük meg a kórházukat!

A 2020.08.14-i tüntetésen elhangzott beszédek egy része a Youtube lejátszási listánkban: 

Az RTL Klub beszámolója a tüntetésről

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr6516390388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Nyíregyházi Kisbíró

A Momentum Mozgalom Nyíregyházi Helyi Szervezetének információs oldala. Elérhetőségünk: nyiregyhaza@momentum.hu illetve facebook.com/momentum.szszbm

Reklám

Hírek máshonnan

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása