Pitiáner húzás városunk képviselőjétől

 Pikó András józsefvárosi polgármester mai bejegyzéséből kiderül, városunk országgyűlési képviselője pár hónap alatt meggondolta magát egy támogatást illetően.

Tegnap érkezett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár levele, melyben arról tájékoztat, hogy megváltoztatta nyári döntését és mégsem járul hozzá a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjének fejlesztése ügyében az önkormányzat által kezdeményezett határidő módosításhoz és ezért az állami támogatás visszafizetésére kötelez március 1-i határidővel.

Az önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjének fejlesztése ügyében. A gyermektábor ügye 2015-ben, "Kocsis Máté polgármestersége alatt kezdődik, amikor az önkormányzat összeállt az akkor Simicska Lajos tulajdonában álló veszprémi kézilabda klubbal egy közös fejlesztésre. Ennek érdekében a 3,5 hektáros erdő nagy részét kiirtották, hogy a helyére kézilabdacsarnokot, konferenciaközpontot építsenek - mellesleg a gyerekek is használhatták volna nyári időszakban. Az Orbán és Simicska szakítását jelentő G-nap után a Fidesz elsőszámú oligarcháját el kellett tüntetni innen is, az önkormányzatnak vissza kellett fizetnie az igényelt TAO-pénz egy részét, többször módosítani kellett a projekt tartalmát és átadási határidejét is." 2019 októberében a józsefvárosi új vezetés egy félkész beruházást vett át: a folyamatos késedelem miatt teljesíthetetlen volt a 2020 év végi határidő, ráadásul a második ütem kivitelezési tervei nem voltak műszakilag megfelelőek.

Az új józsefvárosi vezetést egyetlen cél vezeti: minél hamarabb befejezni a beruházást, hogy több mint 6 év után végre ismét a Balaton mellett, a saját üdülőnkben nyaraljanak a gyerekek. Ezért, a kivitelezést bonyolító állami céggel közösen dolgoztak a terveknek a szűkössé vált pénzügyi keretek közé szorításán és kérték az átadási határidő meghosszabbítását egy évvel. Folyamatos egyeztetésben voltak az elmúlt évben minden állami szereplővel, a tervek módosításáról minden érintett tudott és egyetértett vele, és ezt írásba is adta. Csak a határidő módosításának formalitása maradt hátra és akkor 2022 tavaszán átadhatták volna a gyermeküdülőt. Ezt próbálja most meg ellehetetleníteni a kormány döntése.

A támogatásról szóló döntés 2020.augusztusában, kattints a galéria megnyitásához:

A visszavont támogatásról szóló levél 2021. januárjában, kattints a galéria megnyitásához:

A döntés meghozatalakor gondolhatott volna a józsefvárosi gyerekekre is!

sztja.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr4816390354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Nyíregyházi Kisbíró

A Momentum Mozgalom Nyíregyházi Helyi Szervezetének információs oldala. Elérhetőségünk: nyiregyhaza@momentum.hu illetve facebook.com/momentum.szszbm

Reklám

Hírek máshonnan

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása