Sóstói közbeszerzés részletei

 Egy közbeszerzési kiírás rengeteg részből áll, ahonnan sokszor nehezen csipegethető össze az átlagembert érdeklő lényeg. A Momentum helyi szervezete éppen három hónapja gondolja úgy, ennek a beruházásnak a szökőkútra vonatkozó részét újra kellene beszélni a városlakókkal közösen. Aláírást gyűjtöttünk, interpelláltuk a polgármestert, tüntetésen vettünk részt, szórólapoztunk, tájékoztattuk a városlakókat. Ma megjelent a Közbeszerzési Értesítőben a kiírás a kivitelezésre. 3 hét áll a pályázat beadására, a kivitelezésre 150 nap. Ismerve a nyíregyházi beruházásokat, ennek az ára sem fog megállni az eddig hangoztatott nettó 980 milliárd forintnál.

kb.jpg

A kiírás fontosabb része:

- Általános gyepesítés és gyepfelület rekonstrukció: 19 645 m2
- Beton térkő burkolat készítése: 4 811 m2
- Látvány szökőkút vasbeton medencével: 500 m2
- Meglévő szökőkutak rekonstrukciója és összekötése: 315 m2
- Öntött gumiőrlemény játszótér burkolat: 117 m2
- 53 öntöző körhöz tartozó, öntözési gerincvezeték készítése:11 100 fm
- öntöző vezérlés készítése földbe süllyesztett aknával, erősáramú megtáplálással: 53 db

A tervezési terület eddig kimaradt a Sóstót érintő fejlesztésekből. A megvalósult gyógyszálló- és az élményfürdő főbejáratának hangsúlyosabb megjelenítése miatt szükségessé vált a meglévő, részben térkő,részben salak burkolatú sétány útvonalak újra tervezése és bekapcsolása a sóstói sétáló utak hálózatába.

A fentebb részletezett területen egyedi közterületi turisztikai attrakcióként egy nagyobb szökőkút kerül kiépítésre, mely elemek úgy kerültek elhelyezésre, hogy a park fő közlekedési útvonalának szerves részét képezzék.

A park központi részét meghatározó szökőkút tematizált hang- és fény effektekkel kiegészített esti vízjátékot mutat be. A fejlesztés részeként a szökőkutak vízgépészeti és vezérlési munkarészei is kiépítésre kerülnek.A szökőkút elhelyezkedéséből adódóan a fejlesztési elem részét képezi a terület térkapcsolatainak és sétányrendszerének újragondolása, kapcsolódó közterület rendezési munkák (közvilágítás, utcabútorok elhelyezése).

Az AQUARIUS Park- Élmény- és Gyógyfürdő főbejárati részének sétánykapcsolata is újragondolásra kerül, a fő közúti kapcsolatot jelentő Sóstói útra merőlegesen alakítjuk ki a sétányszakaszt, a fürdő főbejárata előtt egy ivó kutat helyezünk el, melyből a fürdő vize iható.

A sóstói sétányrendszer új szakaszaként az Élményfürdő és az olasz pizzéria épülete között egy sétányszakaszt építünk ki, mely az egész szökőkút parkot egyenesen metsz át, így meghatározva a fő közlekedési útvonalat a tó felől. A rekonstrukció keretében a területen elhelyezésre kerülnek utcabútorok, kandeláberek és információs táblák is, 2 db elektromos autótöltőpont.

A fejlesztés során a két meglévő szökőkút elbontásra, majd az új igényeknek megfelelő kialakításban újjá építésre kerül. A két szökőkút közötti szakaszon egy 10 lépcsőből álló, azonos fenék lejtésű vízlépcső épül. A vízlépcsőkben csobogók kerülnek kialakításra. Az elkészült szökőkút összeköttetés északi és déli oldalán zöld felületet és a meglévő sétányrendszert folytatva új közlekedő felületeket alakítunk ki. A szökőkút összeköttetés által kettévágott sétányokat 3 helyen csúszásmentes acél ráccsal fedett híddal kötjük össze.

A székely kapu melletti szökőkút környezetében kör alakban új közösségi területet alakítunk ki.Önálló közterületi turisztikai attrakcióként növeli a látogatók komfortérzetét. A székelykapu környezetében megnövelt burkolt felület komfortosabb környezetet biztosít a parkba szervezett rendezvények számára.

A fejlesztés során nyilvános kerékpár kölcsönzőt és szerviz pontot alakítunk ki a parkfürdő főbejárata előtt található területen. A kerékpár kölcsönző építmény tetején napelem park található a terület térfigyelő rendszerrel ellenőrzött.

Az önállóan nem támogatható tevékenységek keretében a Gyógyhely védőterületén 3 db. nyilvános WC kerül telepítésre, melyek akadálymentesek (teljesen automatizált rendszer). A meglévő játszótér és játszópark játékeszközeit hagyományos kültéri eszközök alkotják, a megszokott, jól működő elemek megfelelő minőségben és tartalommal szolgálják ki az ide látogatók igényeit. A helyszínrajzon ábrázolt helyeken, esőbeállók, 2 db trambulinpark, ivókút kerül kialakításra.
A korábbi fejlesztések részeként megvalósult a tervezési terület sétányrendszereinek a felújítása, térkő burkolattal történő ellátása, a meglévő utca bútorok (szemetes szelencék, padok, kandeláberek) cseréje, játszópark és futópálya kialakítása. A sétányokat övező zöldfelületek azonban rossz minőségűek, hiányosak, elhanyagolt képet mutatnak.
A fejlesztési területen lévő zöldfelületek megújítása (locsolórendszer kiépítése, finom tereprendezés, újrafüvesítés szükség szerint gyeptéglával, vagy árnyéktűrő fűmagvetéssel, fák és cserjék ültetése).

Opcionális rész:
II. csomag:
- Beton térkő burkolat készítése közúti terhelésre: 1 860 m2
- Csapadékvíz gerincvezeték építése: 850 fm

szkb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr5716390362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Nyíregyházi Kisbíró

A Momentum Mozgalom Nyíregyházi Helyi Szervezetének információs oldala. Elérhetőségünk: nyiregyhaza@momentum.hu illetve facebook.com/momentum.szszbm

Reklám

Hírek máshonnan

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása