Nyíregyházi aranyifjak milliók és már milliárdok közelében - II. rész

Ön fizetne 100 ezer forintot azért, hogy egy kis asztalon 15-20 dobozban lévő gyümölcsből egyet kapjon és szórólapon olvasson arról, hogy ezt kell ennie az egészsége érdekében?

Nem fizetne? Pedig fizetett. A nyíregyháziak ennyi pénzt adtak egy alapítványnak arra, hogy ez létrejöhessen. Miről szólt a pályázati anyaguk? Az "okostányérról", ami nem úgy okos mint a telefon, hanem egy ajánlás, melyik ételből mennyit tegyen a tányérjára, hogy egészséges maradhasson. A cél méltányolandó, talán hasznos is lehet. A kérdés inkább az, hogy az erre elköltött adófizetői 100 ezer forintot megérte-e és egyáltalán került-e ennyibe. A pályázat elszámolását elnézve erre 10 ezer forintnál többet nem költöttek. /pályázati anyagot a városházán tekintettem meg./

A nyíregyházi városháza rendszeres és sikeres pályázói között találjuk a Jövő-Kép alapítványt. Alapítói 2016. januárjában hozták létre "szociális tevékenység (pl. családvédelem,egészségkárosultak támogatása, idősek támogatása, ellátása, önsegélyezés, rászorultak támogatása, humanitárius szervezetek)" cél szerinti besorolással. Képviselője ifj. Szoboszlai Gyula.

Miért szúrt ez nekem szemet? Azért mert a beadott pályázataik többnyire arról szólnak, hogy a város pénzéből fizetett nagy rendezvényekre ráépülve elszámolhassák ezeket a támogatásokat. Nem csak 100 ezer forintot! 

2019-ben az önkormányzati választás hajrájában volt a szokásos Bringaváros. Ekkor 13-15 helyen több tízmillióból a város megszervezte a családok, egyéni kerékpárosok viadalát. A Jövő-kép alapítvány kapott az alkalmon (nem először) és ugyanezekre a helyszínekre szervezte "programját". Összesen 12 millió forint EU-s, vissza nem térítendő támogatást elszámolva ezzel.

A következő részben a Városmajor utcai civil házat érintő érdekességekről fogok írni. Közmunkások a magán alapítványok szolgálatában? Feleségek előtérben? Fidelitas-os keltető?

Cikksorozat eddigi részei ide kattintva olvashatók.

Íme a hivatalos meghívók:

bringavaros-nyiregyhaza-2019.png

A város által rendezett és finanszírozott rendezvény plakátja. A címeket és a dátumot figyeljék!

ja1.jpgja2.jpgja3.jpgja4.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr416467418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Nyíregyházi Kisbíró

A Momentum Mozgalom Nyíregyházi Helyi Szervezetének információs oldala. Elérhetőségünk: nyiregyhaza@momentum.hu illetve facebook.com/momentum.szszbm

Reklám

Hírek máshonnan

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása