Városi újság a Fidesz szolgálatában

2019. ősze óta várat magára ez a cikk. A helyi, adófizetői pénzből fenntartott sajtó önkormányzati választások előtti és utáni kiegyensúlyozatlanságáról, Fidesz iránti elköteleződéséről szól.

2018-ban kezdődik a történet, amikor országgyűlési képviselőként egy levelezés után annyit elértünk, hogy 500 karaktert kapjunk bemutatkozásként a Nyíregyházi Napló című helyi újságban. Akkor még meglepett, hogy nem a széleskörű tájékoztatás a cél az újság szerkesztőinél, hanem a városvezetés kritikátlan kiszolgálása. Mondhatjuk, hogy érhető, hiszen a városházáról jön a pénz, a szolgáltatás megrendelése. Azt azonban ne feledjük el, hogy ezt a pénzt Nyíregyháza lakossága rakja össze! Ezzel nyilván tisztában vannak az újságnál is, de a hatalomhoz való dörgölőzés, feltétel nélküli (vagy feltételes?) lojalitás felülírja ezt a tényt.

A 2019. évi önkormányzati választásokra a Fidesz óriási média és anyagi hátszéllel érkezett. Az anyagi részéről és arról, hogy ellehetetlenítették az oszlopokra történő plakátolást, majd később írok. Most nézzük meg csak a Nyíregyházi Napló nyár végi, őszi számainak néhány cikkét!

A városvezetés az őszi nagy rendezvényeket egyértelműen a Fidesz kampányrendezvényévé züllesztette. Színpadra felhívott, vagy éppen ingyen (a városlakók pénzéből) lapcsánkát osztogató jelöltekről szóltak. A legfeltűnőbben a hagyományos Bringaváros rendezvényre telepedtek rá. A város pénzén (talán még EU-s is volt benne) megrendezett kerékpáros napon egészen véletlenül annyi ellenőrzőpont volt, ahány választókerület. És egészen véletlenül az ellenőrzőpontok házigazdája az ott induló Fidesz jelölt volt. A nap végén a főtéren a színpadon természetesen az ellenőrzőpontok házigazdái ácsorogtak a rivaldafényben.

A helyi ellenzék egészen pontosan 0 alkalommal szerepelt ebben az időszakban a Nyíregyházi Naplóban. Egészen pontosan 0 alkalommal számoltak be arról, milyen fejlesztések történtek az ő körzetükben. Egészen pontosan 0 alkalommal mutatkozhattak be a városi választópolgároknak. A közgyűlésbe való bekerülés után 0 alkalommal mutatták be azokat az embereket, akik a várost vezetik. Meglepő? Nem! Várható volt? Igen. Lesz következménye? Igen. A polgármester ezerszer elmondja, a pártpolitikát hagyjuk a folyosón, amikor a város ügyeiről van szó. A város érdeke az első, nem a pártoké. Ha ezt így gondolja, akkor ezt nem engedte volna az adófizetők pénzén fenntartott városi újságunkban.

A képek, amik alátámasztják azt, amiről a fentiekben beszéltem.

24_1.jpg

Nagy Szabina fideszes jelölt ki tudja, milyen minőségében a polgármesterrel óvodát látogat

30.jpg

35.jpg

 

25_1.jpg

26_1.jpg

12_1.jpg

8.jpg

27_1.jpg

28.jpg

32.jpg

29.jpg

31.jpg

34.jpg

23_1.jpg

19_1.jpg9.jpg

33.jpg

10_1.jpg1_1.jpg

36.jpg

11_1.jpg

4.jpg

17_1.jpg

37.jpg

14_1.jpg

15_1.jpg

13_1.jpg

18_1.jpg

20_1.jpg

22.jpg

2.jpg

3.jpg

6.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr7816424460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Nyíregyházi Kisbíró

A Momentum Mozgalom Nyíregyházi Helyi Szervezetének információs oldala. Elérhetőségünk: nyiregyhaza@momentum.hu illetve facebook.com/momentum.szszbm

Reklám

Hírek máshonnan

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása