Ki diktál Sóstón?

A nyáron napvilágra került és a lakosság körében óriási felháborodást keltő sóstói beruházás eddig finoman meg nem említett részletére térjünk ki! Vajon kinek áll leginkább érdekében a sóstói Hunguest Hotel tőszomszédságában a fák kiirtásával járó szökőkút építés?

A városháza minduntalan a túristákra, a turisztikai látványosságra hivatkozva próbálja elfogadtatni a szökőkútra vonatkozó beruházást. Zenél, világít, ilyen máshol nincs, stb. Aztán a napokban kiderült, hogy a leendő szökőkút helyén lévő fák görbék, deformáltak! Ez nyomos indok ahhoz, hogy azokat ki lehessen vágni. De haladjunk sorban!

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt nem kell bemutatnunk a városlakóknak. Mindenki ismeri, sokan menekülnek oda a betondzsungelből hűsölni, vagy csak a természetben eltölteni egy kis időt. A kellemes időtöltéshez szükséges feltételek javarészt rendelkezésre állnak. Lehet sportolni, ücsörögni a tóparton, kacsákat etetni, fagyizni, étteremben, vagy kifőzdékben enni. Játszóterezni, kondizni. Este beülni egy kültéri szórakozóhelyre és lazítani. WC-re ne akarjon menni senki, mert az viszont nem megoldott. Kocsival inkább ne jöjjön senki, mert a parkolás nem megoldott.

A nyáron a városházán ismertetett sóstói beruházás a WC, a kerékpártárolás, csapadékvíz-elvezetésre nagyon jó megoldásokat javasol. Ezekre égető szükség van. A beruházás fő attrakciója, amit nem bír a városlakók többsége megemészteni, a Hunguest Hotel Sóstó**** melletti kis ligeterdő helyén épülő betonmedencés szökőkút térkővel körbevéve.

Azt tudnunk kell erről a beruházásról, hogy a tervek szerint a Nemzeti Turisztikai Ügynökséggel közösen, konzorciumban valósulna meg. Ez azért sokaknak emlékeket ébreszthet az emlékezetében. De kezdjük az elején!

Orbán Ráhel a lausanne-i École Hoteliere Lausanne egyik Executive MBA osztályának hallgatója volt (tandíj 15 millió forint), képzettséget szerzett a turizmus terén. 2014 decemberében a Facebookon írt arról, hogy „több mint 3 évet dolgozott a szállodaiparban és az idegenforgalom egyéb területein” és valóban ismert, hogy 2012 és 2014 között a Kempinski Hotelen sales menedzserként dolgozott. Gyakori vendége turisztikai rendezvényeknek, a Bocuse d'Or gálán többször is feltűnt.  Orbán Ráhel szerepe valójában több mint említésre méltó: a turisztikai szakma, fesztiválszervezők és a kabinetiroda életének ismerői közt rég óta nyílt titok, hogy a miniszterelnök lánya jelentős befolyással bír a Magyar Turisztikai Ügynökségen belül, személyi kérdésekben és egyéb döntésekben egyaránt. /forrás: 444.hu - 2018/orbr.jpg

Orbán Ráhel 2012 és 2014 között a Kempinski Hotelben sales menedzserként dolgozott. Az ötcsillagos szálloda akkori vezetője, Somlyai Zoltán később több olyan szállodaérdekeltségben is feltűnt, amely Mészáros Lőrinchez (Hunguest Hotel igazgató tanácsi tag, Pollus Hotel Zrt, ügyvezető igazgató) és Tiborcz Istvánhoz köthető (Pannon Tessera Hospitalis Zrt, ügyvezető és tulajdonostárs). /forrás: index.hu/

Mészáros Lőrinc a Hunguest Hotelsben 2016-ban már egyértelmű befolyást szerzett, a cég igazgatótanácsába hozzá köthető emberek kerültek, míg a korábbi tulajdonos Lisztinger Tamás emberei onnan kivonultak. 2018. februárban pedig – írta a Zoom.hu – a cég 99,99 százalékos tulajdonosává vált Mészáros cége, a Konzum Nyrt.

Az egykori Magyar Turizmus Zrt. négy évvel ezelőtti átalakítására Rogán Antal tett javaslatot. A zártkörű tájékoztatásra meghívták Orbán Ráhelt is. Nem tudhatjuk, hogy Orbán Ráhelnek bármilyen köze lett volna az apja kabinetirodája által készített előterjesztéshez. Azt viszont igen, hogy ott volt Rogán Antal kabinetfőnök beszámolóján az erről tartott, zártkörű eseményen. Ahová akár a szakmai érdeklődés is vezethette, hiszen a Corvinus Egyetemen turizmusból díjnyertes szakdolgozatot írt. /forrás: hvg.hu - 2016/

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán az M1-en beszélt arról, hogy egy új magyar országmárka kidolgozásán dolgoznak, a fiatal segítők között pedig megemlítette Orbán Ráhelt, a miniszterelnök legidősebb lányát is. /forrás: hvg.hu - 2018/guller-zoltan.jpeg

2018. márciusában egy utólag megerősített hangfelvétel jutott el az akkor még létező Együtt párt elnökéhez, Juhász Péterhez. Ebben Orbán Ráhel beszélget az ügynökség két igazgatójával. Orbán Ráhel előadta, hogy valakik szemet vetettek a turisztikára szánt állami pénzekre. Mire partnerei nevetve mondják, hogy az nem baj, ha van ellentételezés.

Akár hiszünk, akár nem az összeesküvés elméletekben, feltehetjük a kérdést, vajon kinek áll leginkább érdekében a Hunguest Hotel tőszomszédságában a fák kiirtásával járó szökőkút építés.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr6616390372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Nyíregyházi Kisbíró

A Momentum Mozgalom Nyíregyházi Helyi Szervezetének információs oldala. Elérhetőségünk: nyiregyhaza@momentum.hu illetve facebook.com/momentum.szszbm

Reklám

Hírek máshonnan

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása