Cui prodest avagy Doktor Gődény a közéletben

 Sokakat elgondolkodtatott mostanában, vajon mi a célja dr. Gődény Györgynek azzal, amibe rengeteg energiát fektetett az utóbbi hónapokban. És most nem a testépítésről, nem a vitaminokról, nem az életmód tanácsairól lesz szó.

Illetve az életmód tanácsokat annyiban érintő témáról, hogy egy hónappal a COVID-19 hazai megjelenése és a szigorítások elrendelése után pár héttel megjelent az országos médiában néhány érdekes mondattal. Nem is akárhol, a Fidesz-közeli TV2 csinált vele egy őt bemutató kisfilmet. /Kattints a képre, elindul a videó/

 

A kisfilmben józan hangot üt meg, egyelőre nyoma sincs annak, amiket ma hallani tőle. Azt javasolja, aki maszkot akar hordani, az hordjon. Kézmosást, fertőtlenítést, papírzsebkendő használatot ajánl. Az immunrendszer erősítésének fontosságát hangsúlyozza.

De ne rohanjunk előre, hiszen Nyíregyháza és környéke nem ekkor hallott róla először! Aki nem testépítő, nem fordul meg a patikájában, az név szerint nem hallott róla. De ha néz tévét, vagy jár moziba, akkor találkozhatott a karakteres fizimiskájával. Pl. a nagysikerű Aranyéletben és a Valami Amerika 3-ban. A nevével viszont legelőször 2018. áprilisában a Szabolcs-01 OEVK szavazólapján. Országgyűlési képviselőjelölt volt a Közös Nevező 2018 párt színeiben.

ggy.jpg

Kép: Partizán YouTube csatornája

Nem hallottak róla se előtte, se utána? Nem csodálom. Ugyanis kiderült, ennek a pártnak más céljai voltak, mint az emberek valós képviselete. A jelöltként való induláshoz embereket toboroztak, ami folytán állami támogatáshoz jutottak, amit a kampányra kell/lehet a törvény szerint elkölteni. Szigorú elszámolással, melyet az Állami Számvevőszék ellenőriz. Nos, ez a történetünkben szereplő Gődény György pártjánál elmaradt. Az elszámolás és az ellenőrzés is. Az adófizetői pénzekből 153 millió forintot kaptak kampánycélokra 2018.03.04-én.  Két héttel rá a párt vezetője, Gődény György aláírásával nyilatkozta, hogy ha 1%-ot nem ér el a pártja a párlistás szavazáson, akkor ezt visszafizetik.

kn2.jpg

Forrás: Államkincstár

A pártja nem érte el az 1%-ot listán, csak 0,07%-ot, így az állami támogatást az utolsó fillérig vissza kell fizetni. Ezt valamiért "elfelejtették". A behajtás a NAV dolga lenne, de adótitokra hivatkozva nem árulja el, hogy megkísérelték-e a behajtást, vagy sem. Akit érdekelnek a téma részletei, a Gulyás Márton által vezetett Partizán kiváló videóját ajánlom neki:

 

Az élet nem állt meg. Dr. Gődény ekkora tartozással a háta mögött él és virul, sőt közösséget épít. Cél nélkül ilyet nem tesz az ember. Érdekesség, hogy egy összeesküvés-elméletekbe hajló témát karolt fel. Szépen lassan építette fel a dolgot. Fent írtam, hogy a TV2-s videójában józan hangon még a védekezés fontosságát emeli ki, bár apró, szájszéli mosolyából érezni, annyira nem veszi ezt komolyan mint az Operatív Törzs. És jól gondoljuk, mert első videója, ami a szponzorának oldalán jelent meg, érdekes dolgokat feszeget. Itt még nem megy teljesen szembe az országos kommunikációval, de erősen árnyalja a képet és elkezd kinyitni olyan ajtókat, amik oda vezettek, ahol most van. Három kiemelt orvos tanulmányaira hivatkozva adja elő teóriáit. Ennek a bejegyzésnek most nem az a célja, hogy ezeket megvitassa, vagy véleményezze, ezért lépjünk tovább.

A videót újabb és újabb videók követték. Egyre inkább elmenve abba az irányba, hogy vegyük félvállról a koronavírust, nem kell maszk, nem kell felfújni az egészet. Eközben a már fent említett közösségépítés kiválóan működött, működik. Több FB oldalt üzemeltetnek, 100 ezres követőtáborral, akik isszák minden szavát, kritika nélkül osztják nézeteit. Maszk ellenes felszólalások, koronavírus bagatellizáló konferenciák rendszeres résztvevője. Logikusan gondolkodva ez aláássa a hivatalos védekezés hatékonyságát. Erre van most szükségünk? Aligha.

A napokban Andy Vajna egykori rádiójában (Radio1), amiről továbbra sem lehet állítani, hogy független a kormánypárttól, megszólalási lehetőséget kapott a nagy hallgatottságú reggeli műsorban, a Balázsékban. És hogy egy kicsit aládolgozzanak, meghívtak egy felkészületlen, de legalábbis a médiában bátortalanul nyilatkozó professzort. A vita vége az lett, hogy Gődény lemosta a pályáról a professzort. Érzésem szerint ezzel még nagyobb ismertséget, követő tábort szerezve magának. Volt lehetősége megemlíteni, mikor és hol szerveznek rendezvényt.

Aláírásgyűjtést indított a maszkhordás előírás ellen. 17 800 ember írta alá. Vajon ők elolvasták az adatvédelmi tájékoztatót? Nehogy meglepődjenek! Az aláírók adatai végül kinél és milyen célból landoltak? 2022-ben ki fogja felhasználni őket? Vagy népszavazást terveznek és azok az adatok is a megfelelő helyen landolnak?

És ez kinek jó? 2018-ban a Szabolcs-01 választókerületben az egyéniben a Fidesz 40,34%-ot kapott. Tehát egy ellenzéki összefogással 2022-ben ezt a körzetet már nem a Fidesz nyeri. Ezt ők is tudják. Talán kell valaki, aki segít néhány százalékot lecsippenteni az ellenzéki eredményből? Ez 153 milliót is megér a Fidesznek? Közpénzből? Abból biztosan...

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr5316390376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Nyíregyházi Kisbíró

A Momentum Mozgalom Nyíregyházi Helyi Szervezetének információs oldala. Elérhetőségünk: nyiregyhaza@momentum.hu illetve facebook.com/momentum.szszbm

Reklám

Hírek máshonnan

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása