Bizottsági Jegyzetek 2020.02.03.

bj.jpg

Jogi, Ügyrendi, Etikai bizottság üléséről

1./ Tájékoztató a 2020. év január elsejétől hatályos helyi menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatással összefüggő Szolgáltatói és Önkormányzati feladatokról
 
pdf MEGTEKINTÉS (2.37 MB)
 Ezt a napirendet törölték, csütörtökön lesz róla rendkívüli bizottsági ülés. Ezt kellett volna törölni, nem a következőt.
2./ Előterjesztés Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről és a költségvetés vitelének szabályairól szóló rendelet megalkotására
Tartózkodtam. Sajnos délelőtt tudtam meg, hogy nem ezt törölték, hanem az előzőt, így erre részleteiben nem tudtam készülni. A Pénzügyi bizottságnál fogok ezzel részletesebben foglalkozni. A Közbiztonsági Alapítványt mi felügyeljük, erről érdeklődtem.
 
2./ Előterjesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata között - a jegyzői építésügyi igazgatási feladatok átadása tárgyában megkötött megállapodás jóváhagyására (a megállapodás és mellékletei későbbi megjelenítéssel)
 
pdf MEGTEKINTÉS (944 KB)
Nemmel szavaztam. Március 1-től az önkormányzati jegyzők építésügyi hatósági hatásköre megszűnik, a feladatokat a kormányhivatalok (Orbánhivatalok) fogják ellátni. Az önkormányzatoknak át KELL adnia az ügyintézéshez szükséges eszközöket. Az átadás feltétele a polgármester és a kormánymegbízott megállapodása. Az átadási szerződést Budapestről megküldték. Nyíregyháza 5 városházi irodát, számítógépeket, alkalmazottakat ad át az Orbánmegbízott, Román István hivatalának. Szépen lassan kiüresítik az önkormányzatiságot, a fideszes képviselők szó nélkül igennel szavaztak erről tegnap. Kérdésük sem volt.
3./ Előterjesztés Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a helyi települési nemzetiségi önkormányzatok között megkötött együttműködési megállapodások felülvizsgálatára
 
pdf MEGTEKINTÉS (2.78 MB)
 Igennel szavaztam.
4./ Előterjesztés az Ifjúsági Ház működtetésével összefüggő haszonkölcsön szerződés megkötésére
 
pdf MEGTEKINTÉS (1.39 MB)
 Annyi kérésem volt, a szerződésben tüntessük fel a szerződő egyesület adószámát is.
5/a. Előterjesztés az első lakáshoz jutók támogatásának helyi szabályairól szóló 12/2019.(IV .26.) önkormányzati rendelet módosítására
 
pdf MEGTEKINTÉS (6.65 MB)
 Az igénylési lapon van egy kitétel, ami szerint harmadik országbéli hontalanoknak is ad a város 450-600 ezer forint vissza nem térítendő támogatást lakásvásárláshoz. Erre kérdeztem rá, hogy a nagy migránsozás közepette ezt hogyan tudjuk összeegyeztetni. Kitérő és politikusi válaszok után beláttam, nem kellene tovább feszegetnem, mert csak rosszul jövök ki a dologból. A kitétel marad a rendeletben.
5/b. Előterjesztés az önkormányzati lakások bérletéről és lakbérének megállapításáról szóló 4/2015.(II.20.) önkormányzati rendelet módosítására
 
pdf MEGTEKINTÉS (1.77 MB)
 Tartózkodtam.
5/c. Előterjesztés az önkormányzati bérlakásállományról, az önkormányzati bérlakásban élő, hátralékkal rendelkező lakáshasználók helyzetéről, a ,,Szociális Városrehabilitáció Nyíregyháza szegreált területein" című TOP-6.7.1-16-NY1-2017-00001 azonosító számú projekt keretében történő költözésekhez kapcsolódó intézkedések megtételéről szóló tájékoztató elfogadására
 
pdf MEGTEKINTÉS (20.26 MB)
 Tartózkodtam, ez még sok vihart fog kavarni, úgy érzem. Van bent két kérdésem is a Szoc. osztály vezetőjénél, dr. Krizsai Anitánál. Nagyon várom a válaszokat, bár kétségeim vannak, időben megkapom-e.
6./ Előterjesztés Nyíregyháza 19/2005.(V.5.) önkormányzati rendelettel jóváhagyott helyi építési szabályzatának módosításáról és egységes szerkezetű szövegének megállapításáról szóló 21/2007.(VI.12.) önkormányzati rendelet módosításának jóváhagyására (Korányi F. utca rendezési tervi módosítása, állami főépítészi eljárás)
 
pdf MEGTEKINTÉS (2.74 MB)
 Igennel szavaztam. Nem értek egyet a Naplóban írt, érezhetően kamu olvasói levél felhasználásával. Megkérdeztem, amikor a bringautat építették, akkor tudták, hogy a kérdéses rész magánterület, vagy más miatt vitték át éppen azon a szakaszon a másik oldalra. A válaszuk az volt, eleve így tervezeték a bringautat. A választ elfogadtam, bár a testbeszédet és a feltűnő arcpírt most nem elemezném.
7./ Előterjesztés a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról szóló 8/2014.(III.21.) önkormányzati rendelet módosítására
 
pdf MEGTEKINTÉS (2.10 MB)
Úgy mentem oda, hogy tartózkodni fogok. Az előterjesztés alapján nagyon sok kérdés merült fel bennem. Ami a lényeg, hogy ez a házhoz menős lomtalanítás törvényi előírás. Az év minden napján mennek és begyűjtik a lomot, tehát nem csak egy kijelölt időszakban. A kapacitás megvan rá. Mindenkitől begyűjtik, akikkel szerződésben állnak. Emiatt igent mondtam az előterjesztésre.
8./ Előterjesztés Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályozásáról szóló 48/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet módosítására
 
pdf MEGTEKINTÉS (1.22 MB)
 Igennel szavaztam.
9./ Előterjesztés a NYÍRVV Nonprofit Kft-vel kötendő 2020. évi éves közszolgáltatási szerződés jóváhagyására
 
pdf MEGTEKINTÉS (5.75 MB)
 Igen. Érdeklődtem, a Robinson-dombon mit terveznek még és a 18 kondiparkunk tervszerű karbantartását számításba vették-e. Sok elkezdett rohadni.
10./ Előterjesztés a Jogi, Ügyrendi és Etikai Bizottsághoz Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, alpolgármesterei és képviselői vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségük teljesítésével kapcsolatos döntésre (későbbi megjelenéssel)
 Igen. Mindenki leadta a vagyonnyilatkozatát. Felvetettem, a város honlapjára fel kellene tennünk, de a szokásra hivatkozva ez nem lesz meg.

 

Két hozzászóló volt az egész ülésen. 1 alkalommal (a lomtalanításnál) egy fideszes képviselő és 9 alkalommal a Momentum tagjaként én.

bj.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr3216390438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Nyíregyházi Kisbíró

A Momentum Mozgalom Nyíregyházi Helyi Szervezetének információs oldala. Elérhetőségünk: nyiregyhaza@momentum.hu illetve facebook.com/momentum.szszbm

Reklám

Hírek máshonnan

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása