Közgyűlési Napló 2019.11.21.

kn.jpg

November 21-én 10 órakor kezdődött a 2019-2024-es önkormányzati ciklus első közgyűlése, melyen már a várost érintő ügyeket vitattuk meg, tekintettük át.

A napirendi pontokat és az előterjesztéseket megtekinthetik ezen a linken.

A közgyűlést mindig bizottsági ülések előzik meg, melyekben kiscsoportos (5-9 fő) foglalkozás keretein belül ezeket az előterjesztéseket kivesézzük, átbeszéljük és szavazunk arról, hogy elfogadjuk-e vagy sem. A Momentumnak Nyíregyházán 2 bizottsági helye van. A Pénzügyi bizottságban és a Jogi, Ügyrendi és Etikai bizottságban. A bizottságok nem tárgyalnak minden közgyűlés elé kerülő napirendi pontot, de a Momentum Nyíregyházán is úgy áll a dologhoz, hogy áttekinti az összeset és utánajár, elemez, oszt-szoroz minden esetben. Nyíregyháza fejlődése érdekében tesszük ezt.

Babosi György hozzászólása

A Nyíregyházi TV felvétele

A Jogi, Ügyrendi és Etikai bizottság 2019.11.18-án tartott ülésén kifogást emeltünk az ellen, hogy a sóstói Futurobi játszóházat pályáztatás nélkül, bruttó 80 ezer forintért adjuk bérbe egy alapítványnak. Az alapítvány a téli időszak kihasználatlanságára való hivatkozással az év első négy hónapjában nem kíván bérleti díjat fizetni. Cserébe hátrányos helyzetű gyerekeket fogad. Ezzel a gesztussal egyetértünk, de a bérleti díj elengedésével nem. Az alapítványnak utánanéztünk és közhasznúságú jelentést nem adott még le, beszámolói hiányoznak és számlaadás elmulasztása miatt NAV vizsgálat is folyt ellenük. A Momentum Nyíregyháza úgy érezte, hogy egy felelős városvezetés nem köthet szerződést egy ilyen pénzügyi és jogi hátterű alapítvánnyal, ezért a bérleti szerződésre a bizottságban nemet mondtunk. Javaslatunk az volt, hogy áprilisig úgysem folyik be pénz a Futurobitól, ezért dolgozzunk ki egy nyílt pályázatot, melyen bárki indulhat a játszóház bérléséért és működtetéséért. Javaslatunkat nem fogadták el, de ígéretet kaptunk, hogy jövőre erre sor kerül. Az alapítvány megígérte, hogy pótolja az elmaradásait, így egy évre ismét leszerződik vele a város. A közgyűlésen megerősítést kértünk arra, hogy egy év múlva tényleg pályáztatva lesz a bérlési lehetőség.  A pályázat egyik fontos eleme lesz a hátrányos helyzetű gyerekek fogadása a Futurobiban. Nem holtszezonban, hanem nyáron is, amikor napközbeni elhelyezésük nehézséget okoz a szüleiknek.

A Nyíregyházi TV beszámolója a közgyűlésről:

Kérdésként merült még fel, hogy a Nyíregyházi Szakképző Centrum mit tesz a lemorzsolódás csökkentése érdekében és ennek  vannak-e már jól kimutatható számai.

Feltűnt még nekünk, hogy 6,8 millió forintot fizettünk 2 db okospadért, melyet a főtérre helyeztek ki. Ennek a részleteinek utánajárunk, mert gyártóktól bekért ajánlatok alapján egy ilyen pad 3-400 ezer forintnál többe nem kerül.

kgyn.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr4416390454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Nyíregyházi Kisbíró

A Momentum Mozgalom Nyíregyházi Helyi Szervezetének információs oldala. Elérhetőségünk: nyiregyhaza@momentum.hu illetve facebook.com/momentum.szszbm

Reklám

Hírek máshonnan

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása